Zvolte správné tepelné čerpadlo a ušetřete

Výběr správného čerpadla umožňuje značně snížit náklady na vytápění a spotřebu energie pro ohřev vody. V některých případech se dokonce jedná o levnější a méně problematické řešení v porovnání s vytápěním plynem. Co je důležité vědět, jaké čerpadlo zvolit do rodinného domu a kolik vás to bude celé stát? To se dozvíte v tomto článku.

Tepelné čerpadlo vzduch-voda

Tepelné čerpadlo vzduch voda se hodí pro venkovní instalaci a vyznačuje se tichým, ale efektivním provozem. Je určeno hlavně pro vytápění a ohřev teplé vody. Pomocí pečlivě promyšlené technologie je dosaženo snížení hluku a lepšího chodu celého zařízení, které vykazuje dlouhou životnost. Výhodou je displej, na kterém snadno nastavíte potřebné parametry a zkontrolujete provozní stav zařízení. Je možné vybrat z varianty s jedním blokem nebo se zvlášť odděleným kondenzátorem.

Jaké pořídit čerpadlo pro rodinný dům?

Do rodinného domu volíme efektivní a zároveň ekonomické zařízení, které nebude příliš velké a bude se snadno instalovat. Hlavní roli hrají výsledná cena a doba návratnosti investice. Podívejte se na podrobnější návod, jak vybrat tepelné čerpadlo pro rodinný dům a snadno si spočítejte, kolik ušetříte ve vašem případě. Překvapivé je, že instalace tepelného čerpadla může být výrazně levnější než namontování plynového kotle, ke kterému je navíc nutné zajistit plynovou přípojku.

Kolik vás bude stát pořízení nového tepelného čerpadla?

Investice do tohoto zařízení, které pomocí speciální technologie využívá energii a snižuje tak ztrátovost nemovitosti, je chytrým krokem nejen při vytváření ekonomického a ekologicky šetrného bydlení. Při pohledu na ceník tepelných čerpadel zjistíte, že je možné pořídit celé sestavy za velmi přijatelné ceny. Celková doba návratnosti investice tedy není příliš dlouhá a zajišťuje optimální využívání energii a šetření finančních zdrojů v budoucnu.